Valentine's Day sau Ziua Indragostitilor. Legenda si Obiceiuri

Valentine's Day sau Ziua Indragostitilor. Legenda si Obiceiuri
Valentine's Day sau Ziua Indragostitilor, numita si  Ziua Sfantului Valentin, se sarbatoreste in fiecare an pe 14 februarie.

Legenda Sfantului Valentin

Valentin, un preot crestin in timpul imparatului roman Claudiu al II-lea, credea ca oamenii au dreptul sa iubeasca si sa se casatoreasca si ca acest drept este dat de Dumnezeu.
Imparatul Claudiu era un luptator si a avut multe razboaie, el a construit o armata cu soldati carora le-a interzis sa se casatoreasca, in acest fel barbatii vor merge la razboi si vor lupta ca niste adevarati soldati.
Preotul Valentin nesocotind legea data de imparat, a casatorit in secret multe cupluri.
Intr-un final, imparatul Claudiu a aflat si l-a arestat. Se spune ca Valentin a fost executat pe 14 februarie in anul 269, dar nu se stie daca legenda are o baza istorica reala.
Pana in ziua executiei, Valentin a trimis scrisori de adio catre prietenii lui semnandu-le: ''Adu-ti aminte de Valentinul tau"

Valentine's Day se sarbatoreste acum in intreaga lume, reprezinta o noua ocazie de a-i demonstra persoanei iubite dragostea pe care o simti.
Indragostitii de pretutindeni daruiesc flori, cadouri, dulciuri, animale de plus si bineinteles multe declaratii de dragoste.

In acest an, 2023, Ziua Indragostitilor va avea loc intr-o zi de marti.

Voi cum veti sarbatori aceasta importanta zi?
 

Suport clienti Relatii cu clientii: Luni - Vineri, Orele: 10-16

0763779179 office@banadesigns.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!